Eivätkä liity mitenkään toisiinsa. Jännittämisen sai aikaan eilinen curlingin ohjaus. Ensimmäinen täysin itsenäisesti opastettava asiakasryhmä ja opastettava asia jotain, mitä en itsekään osaa kuin vain teoriassa. Loppujen lopuksi kaikki meni ihan hyvin, ryhmä (parikymmentä ysiluokkalaista) oli innostunut ja äänekäs. Välillä hieman hankalasti hallittava, ääntäni sain korottaa usein.

Curling oli siis vain yksi keikka, mutta seuraavaa olen tehnyt jo monena päivänä (iltana oikeastaan). Bungee-trampoliini on ollut nyt noin viikon erään hotellin liikuntasalissa. Asiakkaina venäläisiä lapsia. On melko suosittua ja monta vakioasiakastakin on. Sinänsä mukavaa työtä, saa katsella nauravia lapsia.



(Kuvassa trampoliinilla pomppimassa yrityksen omistaja).


Tämän opin aika nopeasti. Periaatteessa helppo homma, valjaat kiinni, arvioidaan tarvittavien köysien määrä (painon mukaan), säädellään köysien kireyttä ja valvotaan, että hypyt eivät lähde heijaamaan. Pieniä lapsia, jotka eivät itse kunnolla osaa ponnistaa, pompitan välillä itse (köydet kireälle ja käsillä "heitetään" lapsi suoraan ylös). On joitain pieniä asioita, joista pitää pitää huoli pomppisen aikana, mutta hallitsen homman jo sen verran hyvin, että ehdin välillä kyllästyäkin (varsinkin viimeisellä tunnilla kun alkaa jo väsyttää).

Kolme iltaa hoidin trampoliinia yhdessä yrityksen omistajan kanssa ja eilen oli ensimmäinen päivä, jolloin olin kokonaan yksin vastuussa (syystä että omistaja lähti lomamatkalle aurinkorannalle, palaa ensi viikon puolivälissä). Eilen oli kiireinen päivä. iltakuudesta iltakymmeneen asiakkaita oli jatkuvana virtana (trampoliinin piti olla auki 18-21, mutta eihän maksavia asiakkaita käännytetä pois). Vielä tänään ja huomenna on trampoliini auki.

Nämä iltatyöt ovat kyllä tehneet hallaa yöunilleni. Varsinkin muutamana ensimmäisenä yönä nukuin melko huonosti. Aamuihmisenä en osaa kuitenkaan nukkua aamulla kovinkaan pitkään, joten univajehan siitä seuraa. Olen pikkuhiljaa tottumassa tähän rytmiin, vaikka eihän siitäkään mitään hyötyä ole kun kohta loppuvat tältä erää nämä iltatyöt.