Ensimmäinen hiihtolomaviikko takana. Suurin työllistäjä on kuitenkin ollut perhelomat. Työtehtävät ovat olleet monipuolisia: olen kuluneen viikon aikana rakentanut temppurataa lapsille, ollut mukana lumikenkäretkellä, varmistanut kiipeilyseinää, koritornin kasaamista ja bungee-trampoliinia (ehkä varmistaminen on trampoliinin kohdalla väärä sana, mutta ymmärrätte varmaankin), valvonut skifox- ja pulkkamäkeä, ohjannut lasten seikkailurataa, kasannut lumiaihioita lumenveistoon, ohjannut lasten lumikenkäretkeä ja leikkinyt lasten kanssa sekä ollut mukana rakentamassa ja purkamassa trampoliinia. Kaikkiin näihin kuuluvat myös erilaiset valmistelu- ja jälkityöt. Eniten olemme työskennelleet trampoliinin ja kiipeilyjen parissa.

Olen edelleen sitä mieltä, että olen oikeassa paikassa, mutta ei tämä pelkästään ruusuilla tanssimista ole ollut. Teen virheitä. Ne harmittavat, vihastuttavat, mutta toivon ja uskon oppivani niistä. Linnanherra on hyvä antamaan palautetta, niin positiivista kuin negatiivista ja palaute on usein välitöntä.

Asiakaspalvelua. Sitähän tämä suurelta osin on. Kohdalleni ei ole sattunut erityisen vaikeita asiakkaita, lomalla olevat ihmiset ovat yleensä hyväntuulisia. Vaikeimpia ovat olleet lapset ja nuoret, jotka eivät ymmärrä/muista/tottele annettuja ohjeita. Niistäkin tilanteista selviää kertaamalla rauhallisesti ohjeet. Hankaliksi asiakaspalvelutilanteiksi koen myös suuret ja levottomat ryhmät (yksi tähän mennessä, se curling). Haasteena on saada kaikki kuuntelemaan ja kuulemaan. On pysyttävä itse rauhallisena ja ohjeiden on oltava selkeät ja johdonmukaiset. Kantava ääni ei olisi näissä tilanteissa pahitteeksi, itse en sellaista valitettavasti omista.

Asiasta viidenteen. Olin kiipeilyseinällä varmistamassa nuorta poikaa. Poika lähti kiipeämään todella nopeasti, sanoisin jopa, että juoksi seinää pitkin. Minun oli käskettävä häntä hiljentämään vauhtia, sillä en millään ehtinut pitämään varmistusköyttä tarpeeksi kireällä. Ei hän varsinaisesti ollut hankala asiakas, mutta säikäytti toiminnallaan. Pitäisiköhän ennen kiipeilyn aloittamista annettaviin ohjeisiin lisätä maininta sopivasta vauhdista? Yleensä kiipeämisvauhti on kyllä hidasta.

Perhe- ja hiihtolomaohjelmat jatkuvat vielä kaksi viikkoa. Kierrätämme työtehtäviä mahdollisuuksien mukaan, joten kaikki harjoittelijat pääsevät tekemään mahdollisimman monia erilaisia töitä.

Jatkan vapaapäiväni viettoa, huomenna taas trampoliinia ja pomppulinna.