Aluksi hieman perustietoa, teille, jotka ette voikaan tietää, miten harjoittelu meidän koulussamme toteutetaan. Harjoittelujaksoja on koulutuksen aikana vain yksi. Opiskelijat itse hankkivat itselleen harjoittelupaikan, joka kuitenkin hyväksytetään koululla ennen sopimusten allekirjoittamista. Harjoittelu alkaa yleensä tammikuussa, mutta sen voi aloittaa jo aikaisemminkin, jos näin harjoittelupaikan kanssa sovitaan. Harjoittelu kestää noin viisi kuukautta, tarkemmin määriteltynä 750 tuntia. Jokaiselle harjoitteluun lähtevälle määrätään koulusta ohjaaja, jolle raportoidaan harjoittelun sujumisesta ja johon voi ottaa yhteyttä ongelmatilanteissa.

Harjoitteluni alkamiseen on aikaa suunnilleen viikko. On tämä rasittavaa. Välillä olen aivan innoissani harjoittelusta, välillä en muista koko asiaa ja välillä mieleeni tulee lähes kaikki mikä voi mennä pieleen harjoittelun aikana. Pahin "apua, miten selviän tästä"- vaihe tuntuisi olen nyt ohi, olen järkeillyt pelkoni mahdollisimman pieniksi. (Muistuttakaa minua tästä, kun panikoin ensimmäistä työpäivää edeltänä iltana.)

Odotan harjoittelultani paljon ja samaan hengenvetoon totean, että odotan paljon myös itseltäni. Voin oppia harjoittelun aikana aivan uusia taitoja ja siksi juuri tähän yritykseen halusinkin. Oppien lisäksi toivon saavani harjoittelupaikasta opinnäytetyön aiheen. Olisiko liian innokasta kysyä siitä jo ensimmäisenä päivänä? Ehkäpä :) 

Kiitos kannustavista kommenteista ja kiitos myös blogimaailman ulkopuolisille ystävilleni keskusteluista.