Ennakoimani jännittäminen ja panikointi ennen ensimmäistä päivää ei toteutunut. Ainoa asia, josta huomasin hiukan kuitenkin jännittäväni, oli kevyesti nukuttu viime yö. Heräsin kolmisen kertaa tarkistamaan kelloa.

Ensimmäisenä asiana valmistelimme jousiammuntapaikan pienelle asiakasryhmälle, mutta asiakkaat eivät tulleetkaan (ei ole kuulemma koskaan ennen tapahtunut näin). Loppupäivä olikin sitten (seinä)kiipelyn varmistamisen ja  curling-ohjauksen harjoittelua. Varmistaminen on jotain, mitä olen jo pitkään halunnut oppia, oppia oikeasti. Ei se minulle aivan uutta ollutkaan, mutta paljon on vielä oppimista. Tarvitsen myös varmuutta tekemiseen. Kävimme läpi joitain perusjuttuja varmistamisesta. Hyvä olikin, ettei kaikki tullut kerralla, helpompi omaksua asiat.

Curlingin harjoittelu ei ollut yhtä innostava kokemus, mutta opettavainen yhtä lailla. En ollut koskaan ennen pelannut lajia ja sen kyllä huomasi. Ensimmäiset liukuni olivat säälittäviä, mutta tekniikkani parani vähä vähältä. Vieläkään en sitä osaa erityisen hyvin, mutta harjoittelemme vielä myöhemmin. Tärkeintä minulle tässä vaiheessa onkin osata säännöt ja lajin opettaminen asiakkaille. Kävimmekin niitä läpi ja paljon voin itsenäisestikin opiskella.

Päivä oli lyhyt, mutta mielenkiintoinen. Ainakin näin ensimmäisen päivän perusteella voin sanoa tehneeni oikean päätöksen harjoittelupaikan suhteen. Huomenna töitä on illalla, joten aamulla voin piipahtaa kirjastossa. Katselin jo kirjaston sivuilta sopivia lainattavia, paikallistietoutta, luonnonilmiöitä ja kiipeilyä.