En valehtele paljoakaan kun sanon, että olen ollut todella tyytyväinen harjoitteluuni tähän mennessä. Miinuspuolena joidenkin päivien tuntien vähyys. Olen kuitenkin tehnyt töitä melkein joka päivä, yksi vapaapäivä viikossa. Tänään tämän viikon vapaa, huomenna taas töitä. Olisin saanut pitää koko viikonlopun vapaata, jos olisin halunnut. En halunnut.

Tälläkin viikolla asiakkaana oli kuntoremonttiryhmä. En ollut niin paljon mukana kuin viime viikolla, mutta sauvakävely- ja lumikenkäretkille osallistuin. Meitä harjoittelijoita on nyt kolme, kaksi liikunnanohjaajaopiskelijaa aloittivat harjoittelunsa maanantaina. Tulimme heti ensimmäisestä päivästä hyvin toimeen keskenämme, aivan ihmeellisen hyvä tuuri minulla työkavereiden suhteen. Jo se itsessään tekee harjoittelusta innostavan.

Innostavuutta ei vähennä sekään, että harjoittelijoille annetaan  sopivasti vastuuta. Torstaina hoidimme harjoittelijaporukalla lapsiryhmälle seinä- ja koritornikiipeilyn ja perjantaina puolestaan koululaisryhmälle kokonaisuuden, johon kuuluivat curling, köysilaskeutuminen ja skifox-laskettelu. Yksi meistä ohjasi curlingin ja kaksi laskeutumisen sekä skifoxin. Itse olin jälkimmäisenä mainitussa. Skifoxeihin riitti lyhyt opastaminen, asiakkaat saivat lasketella niillä oman mielensä mukaan. Köysilaskeutumisen hoidimme kahdestaan. Olihan kyseessä kuitenkin enimmäinen kerta, joten toisesta oli hyvä tuki ja turva kahdenkymmenen metrin korkeudessa.

Olimme opetelleet köysilaskeutumisen varmistamsen vasta edellisenä päivänä, joten olin hieman levoton perjantaita edeltävänä yönä. Parituntinen meni kuitenkin hyvin ja antoi lisää itseluottamusta ja motivaatiota jatkoon. Kylläpä minä nyt hehkutan, mutta en voisi millään olla tyytymätönkään.

Perehdytys on jatkunut myös toisella kuukaudella, sitä mukaan kun uusia aktiviteetteja tulee eteen. Olemme nyt varmaankin käyneet läpi yleisimmät lajit, joita yritykseltä ostetaan. Tahdon kuitenkin tutustua myös niihin harvinaisempiin.

Huomenna alkavat pyöriä hiihtolomaohjelmat, ensimmäisenä bungee-trampoliinia ja pomppulinna. Trampoliini onkin jo tuttua eikä pomppulinnakaan tarjoa haasteita. Linna on yrityksen uusin hankinta, testasimme sitä viime viikolla. Yritän muistaa ottaa siitä kuvan, niin näette tekin millaisen linnan linnanherra tilasi Tanskasta. Sisäpiirin vitsi tuo linnanherra. Yrityksen omistaja nimittää itseään linannherraksi kun meni linnan ostamaan :)

Pitäisi käsitellä täällä, nyt kun on menossa harjoittelun toinen kuukausi, asiakaspalvelutilanteita. Niiden haasteita ja sitä miten haasteista on selvitty. Taidan pohtia niitä hieman myöhemmin, jospa silloin olisi tullut eteen useampia haastavia tilanteita. Tähän mennessä haastavinta on ollut asiakasryhmä toisella harjoitteluviikolla, vilkas oppilasryhmä curlingradalla juoksentelemassa. Palaan siihenkin myöhemmin.